Bitcoin on ‚uusi‘ Apple – Kuinka BTC-hinta voisi saavuttaa 60 000 dollaria vuoteen 2023 mennessä

Bitcoin Future roikkuu lähellä adoptiokäyrän kuilua ja sen hinta näyttää samanlaiselta kuin Applen osake vuonna 2008, ennen kuin se puhkesi 520%: n rallilla.

Sosiologi Everett Rogers julkaisi vuonna 1962 tunnetun kirjan Diffusion of Innovations, jossa hän luokitteli kuluttajat seuraaviin viiteen ryhmään: Innovaattorit, Varhaiset adoptoijat, Varhainen enemmistö, Myöhäinen enemmistö ja Laggards.

Edellä olevasta kaaviosta on sen luomisen jälkeen tullut laajalti käytössä monilla aloilla, vaikka uudet tekniikat ovatkin syntetisoineet paremmin tällaista tutkimusta. Grafiikka kuvaa virheetöntä kuinka kunkin ryhmän psykologinen profiili heijastaa kuluttajien tapoja ja miten he lähestyvät innovatiivisia tuotteita ja palveluita. Yksi tärkeimmistä huomioitavista alueista on selkeä murtopaikka, joka tunnetaan nimellä kuilu.

Kuluttajien mieltymykset vaihtelevat suuresti

Tämä kuilu varhaisten käyttäjien ja varhaisen enemmistön välillä on olemassa, koska kuluttajat mieluummin kuuntelevat ja kopioivat referenssejä ryhmästään. Tämä harppaus edustaa siirtymistä päämarkkinoille, ja sillä on paljon yhtäläisyyksiä nykyiseen salauksen valuuttojen elinkaareen.

Siksi kuilun ylittäminen on erittäin tärkeää kaikille tuotteille tai palveluille, jotka haluavat palvella käytännöllisempää asiakaskuntaa.

Geoffrey A. Mooren teoksessa Crossing the Chasm todetaan, että tyhjyyden ylittämiseksi tuotteen tulisi tarjota kokonaisratkaisu, tarjota korkea palvelutaso houkutellakseen pragmaatikoita ja luomaan vahva suusanallinen maine.

Vaikka älypuhelimet ovatkin kotitalousnimi, niiden kasvu teollisuuden kahden ensimmäisen vuoden aikana oli keskimäärin vain 20% vuodessa. Seuraavien viiden vuoden aikana 50 prosentin kasvuvauhti osoitti, että tekniikka oli siirtänyt paljon laajemman käyttäjäryhmän.

Applen iPhone lanseerattiin kesäkuussa 2007, ja se myi yli 300 000 yksikköä ensimmäisenä viikonloppuna. IPhone 3G tuli vuotta myöhemmin ja ennätyksellisellä viikonloppunaan ennätti miljoonan yksikön myynti.

Tällaisessa tilanteessa voidaan odottaa vakaata ja terveellistä Applen (AAPL) hintakaaviota kyseisenä ajanjaksona, mutta niin ei tapahtunut

Kuten yllä osoitettiin, vuoden 2007 jälkipuoliskolla tapahtui 63 prosentin ralli, mutta jopa kyseisenä ajanjaksona hinta laski 22 prosentilla vain viidessä päivässä. Vuoden 2008 alku oli myös osakkeenomistajille vaikea aika, kun AAPL laski 18 dollariin 28 dollarista alle kuukaudessa.

Tänä aikana Applen osakkeet heikensivät S&P 500: n tasoa 29,5% vuoden 2008 ensimmäisellä neljänneksellä.

ComScore: n tiedot osoittavat, että vuonna 2008 Yhdysvaltain älypuhelimien levinneisyys kamppaili saavuttaa 10%: n raja. Kuluttajat olivat kiistatta varhaisessa vaiheessa, joten sijoittajilla oli syytä epäillä optimistisia odotuksia, vaikka he olisivatkin peräisin hyvämaineisista sijoituspalveluyrityksistä.