Boris Schlossberg is goud aan het duwen over BTC

Want iedereen heeft het de laatste tijd over bitcoin gehad, het lijkt erop dat goud op het punt staat evenveel aandacht te krijgen.

Goud is potentieel beter dan BTC op een bepaalde manier…

Bitcoin en goud worden vaak met elkaar vergeleken. Bitcoin, door crypto-liefhebbers speels aangeduid als „digitaal goud“, wordt vaak aangehaald als een aspect en eigenschap die vergelijkbaar is met het edelmetaal in de zin dat het gebruikt kan worden om iemands rijkdom af te dekken tegen inflatie en andere economische problemen, maar terwijl Bitcoin Trader nog steeds een nieuw goed is dat werkt om voet aan de grond te krijgen in de financiële ruimte, is goud al eeuwenlang een gevestigd goed, en veel analisten geloven dat het nooit kan worden ingehaald.

Een van die mensen is Boris Schlossberg, de directeur van FX-strategie bij BK Asset Management. In een recent interview met CNBC verklaarde hij:

Ik denk dat goud de echte bitcoin is. Uiteindelijk denk ik dat de markt impliciete weddenschappen aanneemt dat de inflatie zichzelf weer begint op te rakelen, en ik denk dat er een goede reden is waarom de markt dat denkt.

In de huidige situatie hebben zowel de bitcoin als het goud geleden tijdens de eerste stadia van de coronaviruspandemie. Bitcoin daalde van meer dan $10.000 in februari van dit jaar tot de hoge $3.000 midden maart. Bovendien daalde het goud van ongeveer $1.700 naar $1.300 per ons. In de perstijd heeft het goud echter een hoogte van negen jaar bereikt en wordt het verhandeld voor meer dan $1.800, wat een van de grootste stijgingen voor het actief in een lange tijd markeert.

Schlossberg zegt dat de inflatie de komende weken waarschijnlijk zal toenemen en dat de centrale banken dus de rente laag zullen houden en het goud op het punt staat een nog grotere snaar te raken. Hij noemt:

Centrale banken zullen de rente nog steeds extreem laag moeten houden, omdat hun eerste prioriteit nu in een post-COVID-wereld is om het momentum vast te houden en de expansie zoveel mogelijk te handhaven. Ze zullen de rentevoeten onderdrukken, de inflatie zal een beetje hoger liggen, en natuurlijk houdt het goud niet meer dan de reële rentevoeten die lager liggen.

Een nieuwe All-Time High?

In 2011 bereikte het goud een recordhoogte van $1.920,30. Hij heeft er alle vertrouwen in dat de munt dat getal binnenkort zal overtreffen dankzij de stijgende financiële problemen die de banken zien. Zijn woorden worden ondersteund door Craig Johnson, chief market technician bij Piper Sandler, die onlangs verklaarde:

Dit is een tien jaar durende basis in de maak, en nu we boven dit $1.800 niveau komen, is er in mijn gedachten geen vraag of we gaan handelen in de richting van ongeveer $1.912… Hoe groter de basis, hoe groter de beweging, en als je de hoogte van die basis meet en het laat staan, zou je hier een aanzienlijk hogere prijs van goud kunnen hebben als je begint uit te breken.